En saga till Pojje om våren

Vart tog våren vägen? Just den fråga var det många som gick och funderade på en kall och snöig "vårdag". Vintern har legat allt för länge i år, suckade hela samhället och drog sina längtansfulla blickar mot himlen som tyvärr endast kunde ge dem ännu mera snö.

Det var något fel med detta, det kunde vem som helst begripa. De visste inte bara vad. Varför kom inte våren? Men så satt det en klok gammal gumma i en liten skiten stad som hade svaret på allas frågor och för att folk skulle sluta tjata gick hon med på att berätta om vad våren tagit sig till.

Våren hade lagt märke till att hon var ganska populär, eller i gentligen OTROLIGT populär och älskad. Och som allt annat som blir populärt och efterlängtat blev våren lite hög på pärat av denna hissnande tanke. Den fyllde upp hela henne och tillslut var hon så full av sig själv att hon under sin vinter vila blev en riktig diva. Så hon bestämde sig för, som en riktig diva gör, att låta sina fans vänta samt att ta dubbelt betalt för sina tjänster det här året.

Väder gudarna som litade mycket på Herr Vinter för hans utomordentliga punktliga och ansvarskännande egenskaper hade istället för att kontrollera vädret och göra sitt jobb tagit en smyg semester när hösten lämnade över till vinter och stuckit iväg till Goa i Indien. Där hade de träffat vatten gudarna och båda ville de mäta sina krafter med varandra. Så de bestämde sig för att de skulle supa varandra under bordet. Väder gudarna hade inte en chans och hela deras ekonomi gick åt till att först fylla vatten gudarna med dyr alkohol och när inte det lyckades spenderade de sina sista pengar på att lägga in sig själva på hälso hem för till nyktring. Men ryktet spred sig om det oroliga läget och när de fick reda på vad som stod till försökte de genast rätta till det. Problemet var bara att de inte hade tillräckligt med pengar kvar för att betala våren det dubbla gaget hon begärde. Och hur de än tjatade, tiggde och bad henne om att ställa upp för den goda sakens skull fick de bara till svar att Good Will inte var något för henne längre. Hon ville ha uppskattning, beundran och tacksamhet. Människorna bryr sig knappt om mig längre sa hon i en divig knyck. Nu ska de allt få se!

Samtidigt hade Vintern allt för mycket snö över på sitt lager eftersom han jobbat mycket hårt och flitigt och inte haft vädergudarna att konferera med. Så han var tvungen att starta rea på snön för att bli av med dem. Då såg inte vädergudarna någon annat sett att rädda vädret på än att panta sina tomflaskor och köpa snö lagret av herr Vinter. Och därför ser det ut som det gör idag. Nu verkar det dock som om det sista lagret är tömt och våren smyger med sin entré bakom ridåerna. Kanske, om vi bara jublar riktigt högt nästa gång hon sticker ut näsan för att se sin väntandes publik, kommer hon fram och gör in efterlängtade entré!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback